2013. március 10., vasárnap


"Henry Ford mondta: Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról hogy hülyítik őket.

Mielőtt kételkedni kezdenél, gondolj csak bele mit is csinálok itt nap, mint nap?

Próbálom meggyőzni az embereket arról, hogy a kemény edzés hatásos, hogy a komfortzónás tötymörgés szart sem ér, hogy a nők használhatnak súlyzót, hogy nincs helyi fogyás, és hogy azt a barmot kéne ledobni a Taigetosz tetejéről, aki a nőknek 1000-1200-1400-1600 kalóriás étkezési tippeket ad.

Azt gondolná az ember, hogy logikusan elmagyarázva "persze, tombol az emberekben az értelem, miért ne fognák fel? Tényeket kapnak. Azokkal nem lehet vitatkozni."

Csakhogy az embereket nem érdeklik a tények.

Egészen addig nem foglalkoznak velük, amíg a fájdalmas igazságot mondják. Érzelmekre ható hazugság kell. Azzal bármit el lehet adni. A legnagyobb világmegváltó baromságot is.

Kényelmetlen igazság és a kellemes hazugság esetén, ha választani lehet, az emberek a kellemes verziót akarják.

Henry Ford egy okos ember volt, egy igazi marketing zseni. Ilyen gondolatai voltak, hogy ha befektetsz 5 dollárt, akkor másik 5 dollárt költs arra, hogy reklámozd a befektetést. Vagy azt, hogy olyan autót kell gyártani, amit a munkásaim is meg tudnak venni... és persze a fent említettet is, hogy nehéz meggyőzni az embereket arról, hogy hülyítik őket.

Pedig, alap esetben már ott rá kéne jönni, hogy kipróbálod és belebuksz. Ahogy minden évben belebuksz valami új "csodadiétába", ahogy minden évben kudarccal végződik a nyári fogyókúra. Vagy ahogy abba is belebuksz állandóan, hogy kis súlyokkal hülyéskedsz, mert félsz attól, hogy nagy izmaid lesznek.

De ezt mégis ki hitette el veled? Egy újságíró, aki egy irodában két celeb cikk között ír egy fitness témával foglakozót is? Vagy épp az aktuális celeb edző, aki be van fosva attól, hogy ha erős edzést ígér, akkor majd a lusták nem mennek le hozzá?

Erre tudom azt mondani, hogy ez amolyan McDonald's effektus. Attól, hogy a Meki több sült krumplit ad el, mint Anyud, még nem csinál jobbat. Szimplán csak ismertebb. (Egyébként tudtad, hogy a Meki a világ legnagyobb játékforgalmazója?)

Napokban írt egy csajszi, hogy ő bizony betartott mindent, amit ajánlottam, kemény edzés, kajára figyelés, de nem változik és nem érti miért, pedig a kaját is kiszámolta, hogy 1200 Kcal-nál nem eszik többet naponta...

Szúúúúszáááá.... nyugi, mert minden pénzem asztalra kell költeni, ha ezt is szétfejelem. Visszanéztem a dolgokat, de valahogy sehol nem volt szó 1200 kcal-os étrendről. Tippem lenne, hogy honnan jön a világmegváltó ötlet, de ebbe nem mennék bele. Nem ő az egyetlen, aki hasonló őrültséggel írt.

A választ látatlanba, kora hajnalban, kávé és emberré válás előtt is meg tudtam mondani: az 1200 kcal kevés.

Csajok, használjátok már az eszeteket egy kicsit. Biztos rohadt nehéz, de ígérem veletek vagyok, majd segítek, ha nem megy. Ezek orvosi diéták. Ezeket az 1800 Kcal alattiakat nem úgy szokták alkalmazni, hogy te kihúzod a kalapból a leginkább szimpit, ami a legtöbb fogyást ígéri átlag testalkatból és hajrá. Ezeket orvosi felügyelet mellett alkalmazzák, olyan rohadt durván elhízott embereket, hogy ki kell bontani a falat, hogy egyáltalán a kórházba be tudják vinni őket, mert már járni nem tudnak és összeolvadtak az ággyal.

Egy normál nőnek, az alap élethez, felkel, nem végez fizikai munkát, hanem mondjuk irodában ül, majd hazamegy és nincs intenzív szex, szóval egy ilyen alapjáraton vegetálónak van szüksége 2000 kalóriára a működéshez.

Ha már fizikai munkát is végez, gondolok itt edzésre, ami tényleg EDZÉS, tudod, amitől olyan kemény leszel, hogy reggel mikor leteszed a lábad az ágyról a földre, akkor a Sátán reszketve bújik az ágya alá és alig halhatóan azt suttogja: felkelt...szóval, ha EDZEL, akkor már inkább közelít a dolog 2500 kalóriához.

Miután tönkre cseszted a tested, a belső szerveidet, mert az agyadat képtelen voltál logikusan használni, majd csodálkozhatsz, hogy ha esetleg nem lehet gyereked, vagy hátralévő életedben valami szövődménytől szenvedsz majd.

Az újságok és a fitness blogok 99% instant, semmire sem használható szart kínál, egy olyan álomvilágot, amit bevesztek. Pont leszarják, hogy használ-e, mert nem az a lényeg, hanem az, hogy minél többen ott legyetek egy oldalon, vagy vegyétek az újságot, mert így drágán lehet eladni a hirdetési felületeket.

Gondolkodj logikusan. Próbáltad már az éhezést, nem vált be. Próbáltad a kis súlyokkal kapálódzást, nem vált be. Próbáltad az egyenletes tempójú kardiót a fogyás érdekében, nem vált be. Tuti, hogy kipróbáltad az újságok által ajánlott edzésterveket, amik szintén bukással végződtek... Akkor miért próbálod meg újra és újra minden évben? Miért nem veszed észre, hogy nem működik? Hogy valami rossz? Vagy tényleg azt hiszed, hogy annyira különleges vagy, hogy Te vagy az az 1 a 7 és negyed milliárd emberből, akinek majd összejön?

Ha igen, akkor beképzeltebb vagy, mint én, pedig hidd el, az nem kis teljesítmény!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése